NITRAATHARS Purolite A520E 1 liter.

NITRAATHARS Purolite A520E 1 liter.

Model: JHUO897
Beschikbaarheid:
2
Prijs: 18,00€
Omschrijving

NITRAATHARS Purolite A520E 1 liter.

Een doeltreffend wapen tegen draadalgen! Unieke nitraatselektieve ionenwisselaarhars welke alleen nitraat verwijderd! Zelfs bij een extreem laag nitraatgehalte worden er geen andere stoffen (zoals Calciumsulfaat) verwijderd waardoor de pH waarde kan veranderen.
Dit in tegenstelling tot andere nitraatharsen welke al jaren in de aquariumwereld bekend zijn.
Werking: de nitraationen worden uitgewisseld tegen onschadelijke chloride-ionen.
Voordelen van deze hars tegenover conventionele Anionenharsen bij nitraatverwijdering:

1) Hoge capaciteit ook bij hoge sulfaatconcentraties
2) Gehalte aan sulfaat ionen blijven op peil in het water
3) Geen verandering van de pH waarde
4) eenvoudig te regenereren met NaCl (keukenzout).

Nitraathars.

Een doeltreffend wapen tegen draadalgen! Unieke nitraatselektieve ionenwisselaarhars welke alleen nitraat verwijderd! Zelfs bij een extreem laag nitraatgehalte worden er geen andere stoffen (zoals Calciumsulfaat) verwijderd waardoor de pH waarde kan veranderen. Dit in tegenstelling tot andere nitraatharsen welke al jaren in de aquariumwereld bekend zijn.

Werking:
De nitraationen worden uitgewisseld tegen onschadelijke chloride-ionen. 

Dosering:
1 liter hars kan 30 GRAM/liter nitraat verwijderen. Wanneer de hars verzadigd is met nitraat is deze eenvoudig te regenereren met een zoutoplossing (200 gram keukenzout oplossen per liter hars).

Toepassing:
Filterzak met nitraathars in een filterkamer hangen waar het water er goed doorheen stroomt of in een aparte filterbehuizing ('cartridge filter') plaatsen en via een 'by-pass' laten doorstromen met een capaciteit van ±5m³/u. De levensduur van de hars is ongeveer 15 jaar maar door organische vervuiling van de poreuze hars is de gebruiksduur in de praktijk ongeveer 5 jaar. De gebruiksduur is echter te verlengen door de hars één keer per jaar met een hete zoutwateroplossing van 50°C te regenereren.